Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Wat zit er in? Zoethout

Wat is zoethout?

Zoethout is een natuurlijke stof. Het wordt gemaakt van de wortel van de zoethoutplant. Zoethout is heel zoet, veel zoeter dan suiker. Aan drop geeft zoethout de speciale smaak.

Schema over de effecten van zoethout met de tekst een lekkere en verlavende sigaret zorg dat je eerder begint met roken, meer gaat roken en moeilijker stopt met roken en de waarschuwing die ook op pakjes sigaretten staat: Roken kan het sperma beschadigen en vermindert de vruchtbaarheid

Hoe komt zoethout in sigaretten terecht?

Fabrikanten voegen zoethout toe aan sigaretten voor een betere smaak. Het houdt de tabak vochtig en je krijgt minder snel een droge mond en keel. Ook maakt het de rook zoeter en zachter.

Is zoethout in sigaretten ongezond?

Als je rookt verbrandt het zoethout in de sigaret. Daarbij ontstaan giftige stoffen. Deze stoffen kunnen kanker veroorzaken. Ook ontstaan er stoffen die ervoor zorgen dat je de nicotine minder goed voelt. Dat maakt dat je meer wilt roken en dieper wilt inhaleren. Daarnaast ontstaat er bijvoorbeeld aceetaldehyde dat sigaretten verslavender maken en dat ervoor kan zorgen dat je vrolijker wordt.
Tijdens het verbranden ontstaat ook karamel. Dat geeft een lekkere smaak. In zoethout zelf zitten stoffen die je luchtpijp en longen open maken. Hierdoor kun je makkelijker inhaleren.
Zoethout in sigaretten maakt dat je meer sigaretten wilt roken en dieper wilt inhaleren. Daardoor krijg je meer ongezonde stoffen binnen.
Zoethout zit ook in etenswaren en cosmetica. Daarin is het veilig.

 

Terug naar afbeelding sigaret met additieven

Meer informatie over de effecten van zoethout op tabakinfo.nl

Service