Direct naar (in deze pagina):inhoud, zoeken of menu.

U bevindt zich op: Home Wat zit er in? Menthol

Wat is menthol

Menthol is een natuurlijke stof. Het komt voor in planten zoals de pepermunt en kruizemunt. Menthol smaakt naar mint en het verkoelt. Menthol zit veel in etenswaren, bijvoorbeeld pepermuntjes, cosmetica en medicijnen.
Menthol wordt ook in fabrieken gemaakt.

Schema over de effecten van menthol met de tekst een lekkere en verlavende sigaret zorg dat je eerder begint met roken, meer gaat roken en moeilijker stopt met roken en de waarschuwing die ook op pakjes sigaretten staat: Roken is dodelijk

Hoe komt menthol in sigaretten terecht?

Fabrikanten gebruiken vaak menthol bij het maken van sigaretten. Menthol maakt de smaak van de rook milder. En als je verkouden bent, is het verzachtend.
Menthol kan zitten in de tabak, het filter, en zelfs in het pakje.
Als er veel menthol in een sigaret zit, dan is het een mentholsigaret.

Is menthol in sigaretten ongezond?

Menthol maakt je longen en keel minder gevoelig. Het zorgt er ook voor dat de rook zachter smaakt. De meeste menthol verbrandt niet bij het roken van een sigaret. Een klein gedeelte wel. Bij het verbranden ontstaan kankerverwekkende stoffen.
De smaak en het verkoelende effect van menthol maken dat je moeilijk met roken kunt stoppen. Ook wil je daardoor dieper inhaleren. Hierdoor krijg je meer schadelijke stoffen binnen.

Menthol in etenswaren en cosmetica is veilig.

Terug naar afbeelding sigaret met additieven

Meer informatie over menthol op tabakinfo.nl

 

Service